Torna

Observatori del Joc Online (OJO)

Tornar al llistat de notícies

28/10/2020

El 29 d’octubre se celebra el Dia Nacional sense Jocs d’Atzar

El 29 d’octubre se celebra el Dia Nacional sense Jocs d’Atzar i, per aquest motiu, diverses entitats i administracions, com ara la Direcció General de Comerç, dependent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, duran a terme activitats per cridar l’atenció sobre els riscs associats a la pràctica de jocs d’atzar.  

Cal destacar que diverses associacions i federacions autonòmiques duran a terme actes reivindicatius per informar la població en general sobre els efectes nocius que aquest tipus de jocs està produint en la població espanyola.  

D’acord amb la Federació Espanyola de Jugadors d’Atzar Rehabilitats (FEJAR), s’estima que un 3 % de la població espanyola pot estar patint problemes amb els jocs d’atzar «i centenars de famílies es destrueixen anualment per motius relacionats amb el joc», per la qual cosa volen aprofitar aquest dia per reclamar mesures que permetin eliminar els riscs que fan caure moltes persones en la ludopatia.  

Una de les reivindicacions principals de la Federació enguany és la necessitat de la intervenció de la sanitat pública com a factor assistencial i regulador en el món del joc, «tal com ja es fa a Espanya amb la resta d’addiccions».