Torna

Observatori del Joc Online (OJO)

Tornar al llistat de notícies

29/04/2021

El Govern balear treballa per incrementar la distància de les sales de joc dels centres educatius i per restringir-ne la publicitat a l’espai públic

Així ho ha comunicat el director general de Comerç, Miquel Piñol, als representants del sector durant la Comissió del Joc de les Illes Balears

El Govern de les Illes Balears ha començat a treballar en l’àmbit normatiu per assolir els objectius marcats a principi de legislatura en relació amb el sector del joc. Així ho ha comunicat el director general de Comerç, Miguel Piñol, a la Comissió del Joc de les Illes Balears que ha tingut lloc aquest dimecres. A la trobada, hi han assistit representants de les empreses de sales i màquines de joc, casinos, bingos, apostes i apostes hípiques, així com representants institucionals dels consells insulars, municipis, sindicats, la Conselleria de Salut, l'Agència Tributària de les Illes Balears, a més de l’associació Juguesca.

La Direcció General de Comerç ha traslladat als sectors afectats una proposta de feina que inclou ampliar de 100 a 500 metres lineals la distància mínima entre els establiments de jocs i apostes i els centres educatius. També s’amplia el radi d’acció d’aquesta mesura: la distància de 500 metres afectaria no només els centres educatius d’ensenyament obligatori, formació professional i universitària, sinó també centres de rehabilitació i hospitals, així com qualsevol altre centre d’ús freqüent de menors, com ludoteques o parcs infantils.

«L’objectiu», ha assenyalat el director general de Comerç, Miquel Piñol, «és que la legislació del joc no només reguli un sector econòmic, sinó que esdevengui un marc normatiu de caire social. Tindrem en compte l’opinió del sector, per descomptat, en les diferents meses tècniques que es convocaran, inclosa la mesa social, que ampliarem a totes les entitats que ens vulguin fer aportacions en l’àmbit del joc».

Des del Govern també es vol intervenir en les restriccions de publicitat de joc a l’espai públic, incloses les façanes de les sales de joc. S’estudiaran canvis normatius pel que fa a restriccions de noves llicències —en aquests moments, hi ha una moratòria per a noves llicències d’espais de joc, vigent fins al gener de 2022, que és prorrogable. També es treballarà per controlar l’edat dels usuaris de les màquines instal·lades a hoteleria. I, finalment, es presentarà una nova proposta de quadre sancionador.