Torna

Observatori del Joc Online (OJO)

Tornar al llistat de notícies

31/03/2021

El govern es compromet amb les entitats socials a introduir canvis normatiu per protegir els sectors més vulnerables del joc

El secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, i el director general de Comerç, Miquel Piñol, es van reunir el 29 de març amb entitats i associacions veïnals en el marc de la mesa d’entitats que treballen amb les problemàtiques socials del joc.

Ha estat una trobada al llarg de la qual entitats com FAPA, Unicef, la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, la Plataforma Marratxí Lliure de Jocs d’Apostes, l’Associació Juguesca i el Col·legi Oficial de Psicòlegs han traslladat al Govern un seguit de propostes i preocupacions sobre l’impacte del joc, tant en establiments físics com en línia, en sectors vulnerables com la infància i col·lectius amb altres problemàtiques socials.

La Vicepresidència del Govern els ha informat que la moratòria en l’obertura de nous establiments de joc, aprovada l’11 de gener de 2020, té una vigència de dos anys i ha de servir, en paraules del secretari autonòmic, Jesús Jurado, «no només per controlar les obertures d’aquests espais, sinó també per millorar la normativa actual sobre el joc i protegir els sectors més vulnerables davant aquests tipus d’activitats. Avui hem recollit les propostes que ens han fet arribar aquestes entitats i compartim la necessitat que ens han plantejat perquè la Llei del joc no sigui només una llei de regulació de negoci, sinó que també sigui una llei de caire social. Tenim intenció d’actuar, tal com està recollit en els Acords de Bellver».

En aquest sentit, la Direcció General de Comerç té previst, en un termini de dos mesos, presentar a aquestes entitats una planificació d’actuacions en l’àmbit normatiu per protegir els sectors més vulnerables del joc.