Torna

Observatori del Joc Online (OJO)

Tornar al llistat de notícies

05/08/2021

La Confederació d'associacions de pares i mares d’alumnes edita una guia per reconèixer els símptomes de les diferents addiccions en adolescents

La Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA) ha editat la guia «Com reconèixer els símptomes de les diferents addiccions ?», un document que busca donar eines als pares i mares perquè puguin reconèixer o prevenir possibles conductes de risc en el consum de substàncies, els jocs d'atzar, videojocs, internet o l'ús del mòbil.

La guia, que ha estat finançada pel Ministeri de Sanitat, planteja l’addicció com una situació de dependència, de pèrdua de control i d'interès en diferents àrees de la vida. Adverteixen a més que l'addicció és un dels riscos que pot existir, però no és l'únic ni el més freqüent.

El document alerta que en l’etapa de l’adolescència es produeixen canvis físics i psíquics que poden arribar a confondre amb els canvis produïts per conductes problemàtiques relacionades amb substàncies o addiccions comportamentals.

La Guia conclou amb una sèrie de consells sobre què poden fer les famílies en cas de detectar alguna conducta de risc o addicció.

Per a més informació podeu descarregar el següent document