Torna

Observatori del Joc Online (OJO)

Tornar al llistat de notícies

19/07/2021

La UIB investiga les causes de les conductes addictives i les seves implicacions en el joc d’apostes

Els departaments de psicologia de la Universitat de les Illes Balears, la Universitat d’Oviedo i la Universitat de Saragossa estan duent a terme l’estudi «Determinants i trajectòries de les conductes addictives en joves adults», el qual té com a objectiu comprendre les causes de les conductes addictives i examinar les trajectòries d’ús de substàncies i les seves implicacions en el joc d’apostes.

Es preveu que la informació que s’obtengui pugui beneficiar en un futur el desenvolupament d’intervencions psicològiques per prevenir, reduir o eliminar l’ús de substàncies en situacions d’elevada càrrega psicològica, com és l’actual, marcada per la pandèmia de la #Covid-19.

Aquesta investigació, finançada pel Ministeri de Sanitat, es durà a terme fins a l’any 2023 i es farà de forma simultània entre l’alumnat de les universitats involucrades.

La participació en l’estudi podria ajudar el públic objectiu a tenir un major i millor coneixement sobre el seu estat de salut mental i la seva relació amb les substàncies i/o conductes de joc.