Torna

Observatori del Joc Online (OJO)

Tornar al llistat de notícies

20/11/2020

UNAD edita «Al Límit», una obra que aborda les conductes addictives en menors i que es pot descarregar gratuïtament

La Xarxa d’Atenció a les Addiccions (UNAD) ha editat «Al Límit», un llibre de relats per llegir en família que permet identificar diferents tipus de conductes addictives en menors i alerta sobre el fàcil que resulta accedir al joc en línia tot i ser adolescent, o també sobre el consum d’alcohol entre escolars.

 «Al Límit», una publicació que es pot descarregar gratuïtament, aborda quatre històries protagonitzades per adolescents que parteixen de situacions i circumstàncies personals diverses i s’enfronten a certs aprenentatges socials molt comuns. L’objectiu és sensibilitzar sobre qüestions que preocupen a les famílies com les denominades addiccions sense substància, el consum d'alcohol o el joc en línia, expliquen des d’UNAD.

Aquest llibre de relats ha estat editat amb el suport del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i s’ha posat a disposició de la ciutadania perquè en aquests temps de confinament permeti reflexionar a menors i adults sobre les addiccions (amb i sense substàncies).

«UNAD ha llançat aquesta eina de sensibilització social amb el propòsit de fer-la realment accessible per al públic més jove. Frases curtes, estil directe i descripcions molt visuals per fomentar la lectura i provocar empaties amb uns personatges carregats d'il·lusions que busquen sobretot un espai entre iguals per poder encaixar en el món», expliquen.

 Per a José Luis Rabadán, especialista en addiccions de UNAD, «aquest projecte intenta, a través de la narrativa, bussejar en les profunditats d’uns personatges de ficció que a el mateix temps són bastant reals. Empatitzar amb el que senten. Reflexionar com el gènere, la classe social, l’orientació o l’origen incideixen en una persona que s’està desenvolupant i necessita suport».

L’obra és accessible per a persones cegues. Es pot descarregar en l’enllaç següent:

 

https://www.unad.org/noticias/2464/relatos/sobre/adolescentes/y/adicciones/para/leer/en/familia