Torna

Observatori del Joc Online (OJO)

Tornar al llistat de notícies

25/09/2020 CAIB

Vicepresidència dona suport a la connexió dels registres d'autoprohibits estatal i autonòmics

El Govern de l'Estat i les comunitats acorden connectar els registres per fer front als problemes i les patologies associades al joc presencial i en línia

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha donat el seu suport a l'acord al que han arribat el Ministeri de Consum i les administracions autonòmiques per connectar els registres d'autoprohibits estatal i autonòmics per a persones addictes al joc. El vicepresident i conseller Juan Pedro Yllanes i el director general de Comerç, Miquel Piñol, van mostrar-se favorables a donar una passa més en la lluita contra la ludopatia i van votar a favor de la proposta que es va debatre ahir durant la reunió telemàtica del Consell de Política del Joc.

Segons ha explicat el vicepresident Yllanes, aquest acord suposa "una passa més en la lluita contra la ludopatia, ja que permetrà protegir millor a les persones amb addicció al joc i limitar l'accés als inscrits a tot el territori nacional". A més, ha recordat "el compromís del Govern per crear mesures de contenció i racionalització del Joc que contribueixin a frenar les patologies que se'n deriven".

En l'actualitat, existeixen dos registres d'autoprohibits, un de caràcter estatal i el que té cada comunitat autònoma. En aquests registres es poden inscriure voluntàriament les persones amb addicció al joc a fi que les administracions i les empreses impedeixin l'accés a sales o portals en línia on es pugui apostar.

Des de principis de setembre, la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius va habilitar a les seves instal·lacions una oficina única perquè les persones interessades poguessin inscriure's de forma més àgil a tots dos registres sense necessitat de fer-ho en dues ubicacions diferents. Actualment, el Registre d'Autoprohibits de les Balears, a qui els negocis del sector del joc tenen obligació de denegar l'accés als seus locals, inclou 452 persones.

Per a més informació podeu descarregar el següent document